ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

Ό,τι και να σας φέρνει στο ξενοδοχείο 3 Pines Design Living στο Ηράκλειο της Κρήτης, είτε πρόκειται για ήρεμες, χαλαρωτικές διακοπές, ή για ένα επαγγελματικό ταξίδι, υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση, αναψυχή και για να απολαύσετε μια γενναιόδωρη δόση τοπικού πολιτισμού και ιστορίας στο Ηράκλειο και το νησί της Κρήτης.

3Pines Design Living | Hotel in Heraklion Crete Grece

Tria Pefka

Τα Τρία Πεύκα είναι μια πανέμορφη γειτονιά της πόλης του Ηρακλείου με γραφικά καφέ, καταστήματα, εστιατόρια και όλες τις ανέσεις που μπορεί να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας (τράπεζα, καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, φαρμακεία, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, κλπ). Λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο 3 Pines υπάρχει σταθμός ταξί, ενώ το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου όπου χτυπά η καρδιά της πόλης, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (περίπου 15'-20' με τα πόδια). Τα Τρία Πεύκα είναι η περιοχή που ενέπνευσε τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του ξενοδοχείου 3 Pines Design Living στο Ηράκλειο, και σας προσκαλούμε να την εξερευνήσετε και να την απολαύσετε όπως και εμείς.

3Pines Design Living | Hotel in Heraklion Crete Grece

Το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού

Η Κνωσός είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη και βρίσκεται 5χλμ περίπου νότια του Ηρακλείου. Ήταν το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού που άκμασε στο νησί κατά την Εποχή του Χαλκού. Το πολυτελές παλάτι που ήταν η έδρα του βασιλιά Μίνωα συνδέεται με τους μύθους του Λαβύρινθου, του Μινώταυρου και των Δαίδαλου και Ίκαρου. Η Κνωσός είναι ένας χώρος που επιβάλλεται να επισκεφθείτε, μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Περισσότερες πληροφορίες για το κόστος εισόδου και τις ώρες λειτουργίας θα βρείτε εδώ: http://odysseus.culture.gr/h/3/eh355.jsp?obj_id=2369

3Pines Design Living | Hotel in Heraklion Crete Grece

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. ο βραβευμένο κτίριο Bauhaus που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης συγκεντρώνει αντικείμενα από όλες τις περιόδους της προϊστορίας και της ιστορίας της Κρήτης. Η Μινωική συλλογή είναι η πιο σημαντική από όλες, περιλαμβάνοντας αληθινά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης: κοσμήματα, τοιχογραφίες, κεραμικά, θρησκευτικά αγάλματα, κ.ά. Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τον Κνωσό, διατίθεται ένα συνδυαστικό εισιτήριο σε ειδική τιμή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 3 ημέρες μετά την πρώτη είσοδο σε οποιοδήποτε από τα δύο αξιοθέατα. Μπορείτε να αγοράσετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο εδώ:

3Pines Design Living | Hotel in Heraklion Crete Grece

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ανακαλύψτε την ιστορία της Κρήτης, από την πρώιμη χριστιανική περίοδο μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, στο Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης, που φιλοξενείται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές (κεραμικά, γλυπτά, νομίσματα, Βυζαντινή τέχνη, Οθωμανική συλλογή, συλλογή Β' Παγκοσμίου Πολέμου και εθνογραφική συλλογή), το μουσείο διαθέτει επίσης τα μοναδικά δύο έργα του Ελ Γκρέκο που εκτίθενται στην Κρήτη, καθώς και μια συλλογή αφιερωμένη στον διάσημο Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη. Το μουσείο, κατά περιόδους, φιλοξενεί και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης.

3Pines Design Living | Hotel in Heraklion Crete Grece

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης θα ανακαλύψετε το φυσικό περιβάλλον της ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση στην Κρήτη και την Ελλάδα. Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα βιομηχανικό κτίριο που ήταν το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Ηράκλειο, στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, έχει πρόσφατα υποστεί μερική ανακαίνιση και παρουσιάζει αναπαραστάσεις των οικοσυστημάτων που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο, ένα μικρό "ζωντανό μουσείο" και άλλες εκθέσεις. Μην χάσετε το "τραπέζι σεισμού", έναν προσομοιωτή σεισμού που σας επιτρέπει να βιώσετε πραγματικούς διάσημους σεισμούς του παρελθόντος αλλά με απόλυτη ασφάλεια.

3Pines Design Living | Hotel in Heraklion Crete Grece

Κούλες και Ενετικό Λιμάνι

Μνημεία από την περίοδο της Ενετοκρατίας στην Κρήτη βρίσκονται σε διάφορα σημεία στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου μέχρι και σήμερα (Λότζια, Κρήνη Μοροζίνι, Βενετσιάνικα τείχη κ.ά.). Το παλιό λιμάνι είναι ίσως το πιο εμβληματικό ενετικό αξιοθέατο του Ηρακλείου. Τα Αρσενάλι Αντίκι και Αρσενάλι Νουόβι, τα ναυπηγεία των Ενετών, η Δεξαμενή Ζανέ και η αλαταποθήκη αποτελούν μερικά από τα πιο αξιόλογα βενετσιάνικα μνημεία που επιβιώνουν μέχρι σήμερα. Το Κούλε ή Ρόκα α Μάρε, το επιβλητικό φρούριο στην είσοδο του παλιού λιμανιού, κατασκευάστηκε από τους Ενετούς στις αρχές του 13ου αιώνα και είναι τώρα ανοικτό για τους επισκέπτες. Διαθέτει διάφορους εκθεσιακούς χώρους και προσφέρει υπέροχη θέα στη θάλασσα και το λιμάνι του Ηρακλείου.

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Νερό

Το νερό του Ηρακλείου δεν είναι πόσιμο, αλλά είναι κατάλληλο για μπάνιο, καθώς και για το πλύσιμο των δοντιών, των ρούχων και των πιάτων. Σας συμβουλεύουμε να πίνετε αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό κατά τη διαμονή σας στο Ηράκλειο.

Ηλεκτρικό Ρεύμα

Η Ελλάδα λειτουργεί με τάση παροχής 230V και συχνότητα 50Hz. Ανάλογα με τη χώρα διαμονής σας, όταν επισκέπτεστε την Κρήτη, μπορεί να χρειαστείτε έναν προσαρμογέα πρίζας ή μετατροπέα τάσης για τις ηλεκτρικές συσκευές σας.

Στάθμευση (Parking)

Η εύρεση δωρεάν χώρου στάθμευσης στους δρόμους στο κέντρο του Ηρακλείου, ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής, είναι συχνά δύσκολη. Σας προτείνουμε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας στην περιοχή των Τριών Πεύκων και να περπατήσετε προς το κέντρο της πόλης (περίπου 15 λεπτά με τα πόδια), ή μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους χώρους στάθμευσης επί πληρωμή της πόλης.Οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης έχουν συνήθως χαμηλότερες τιμές από τους ιδιωτικούς.

Συγκοινωνία

Η αστική συγκοινωνία του Ηρακλείου καλύπτει τις περισσότερες περιοχές γύρω από την πόλη και διαθέτει συχνά δρομολόγια προς και από τα νοσοκομεία της πόλης, το λιμάνι, το αεροδρόμιο και την Κνωσό. Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε με το λεωφορείο παραλίες στην περιοχή (Αμνησός & Αμμουδάρα), αλλά να έχετε υπόψη ότι αυτές οι διαδρομές μπορεί να είναι υπερβολικά συνωστισμένες. Επίσης, ορισμένες διαδρομές (Κνωσός, αεροδρόμιο) είναι συχνότερες από άλλες (Αμμουδάρα, Αμνησός).

Νοσοκομεία

Υπάρχουν δύο δημόσια νοσοκομεία στο Ηράκλειο: το Βενιζέλειο Νοσοκομείο (Λεωφ. Κνωσσού 44, +30 2813 408000) και το Νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ (Βούτες, +30 2813 402111). Τα δύο νοσοκομεία εναλλάσσονται σε εφημερίες καθημερινά. Για να δείτε ποιο από τα δύο εφημερεύει, παρακαλούμε επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες τους.

Ταξί

Τα ταξί του Ηρακλείου είναι γκρι. Ο μέσος όρος χρέωσης για μια διαδρομή με ταξί από το αεροδρόμιο/λιμάνι του Ηρακλείου προς το κέντρο της πόλης είναι 15 ευρώ. Μπορείτε να κλείσετε ένα ταξί εκ των προτέρων, αν και υπάρχουν πάντα αρκετά ταξί διαθέσιμα στο αεροδρόμιο.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. By using our site you agree to our privacy policy.